În Sectorul 6 va fi implementat un nou proiect în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi din regiunea Bucureşti – Ilfov

Mareste caracterele

Persoanele cu dizabilităţi din regiunea Bucureşti - Ilfov au parte de o veste bună!

În perioada 2016 - 2019, cei intreresaţi vor putea beneficia de un program de calificare care va presupune cursuri, activităţi de consiliere, evaluare psiho-socială şi aptitudinală, în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

De asemenea, se va urmări extinderea iniţiativelor de încurajare a angajării acestora pe piaţa forţei de muncă.

În curând, se va da startul cursurilor de:

  • operator introducere, validare şi prelucrare date
  • florar decorator
  • brutar
  • lucrător în comerţ

Sustenabilitatea proiectului ,,O altă perspectivă a dizabilităţii prin calificare pe piaţa muncii”,  ID proiect: 124486 este asigurată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, iaractivităţile se concentrează asupra continuării acţiunilor de informare, consiliere şi calificare a unui număr de 150 de persoane cu dizabilităţi din regiunea Bucureşti - Ilfov şi organizării de grupuri de lucru privind prevenirea şi combaterea discriminării legate de persoanele cu dizabilităţi pentru un număr de 60 de angajaţi ai administraţiei publice locale, în vederea dezvoltării şi evaluării de competenţe în domeniu.

Acest proiect a fost implementat de Direcţia  Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE.

Proiectul a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013 şi a contribuit, în mod direct, la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 6 şi ale Domeniului Major de Intervenţie 6.2., având ca obiectiv general dezvoltarea competenţelor profesionale prin programe de formare profesională pentru 230 de persoane cu dizabilităţi în scopul creşterii gradului de integrare pe piaţa muncii.

Proiectul a avut o durată de 24 de luni, s-a încheiat în anul 2015 şi s-a derulat în regiunea Bucureşti - Ilfov.

Versiune audio

 

Intrati in sectiunea audio a siteului unde puteti asculta materialele publicate. Fiecare material poate fi activat prin simpla apasare a butonului play.

 

Mai mult...