”Eu pot şi vreau să muncesc!” un îndemn la implicare adresat angajatorilor

Mareste caracterele

Sub sloganul ”Eu pot şi vreau să muncesc” Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 reia apelul la implicare adresat firmelor cu punct de lucru în Regiunea Bucureşti - Ilfov.

“Cu un efort minim, fiecare angajator poate contribui la viitorul unei societăţi prospere şi la alcătuirea unui tablou cât mai real cu privire la şansa unui loc de muncă şi a unei vieţi decente pentru toţi semenii noştri”, a spus primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Campania este parte integrantă a unui program complex derulat de autorităţile Sectorului 6 în scopul inserţiei/reinserţiei pe piaţa muncii a unor categorii sociale defavorizate precum rromii, persoanele cu dizabilităţi, mame singure cu mulţi copii sau persoanele ieşite din detenţie.

Măsurile aplicate în cadrul acestui program vizează atât abilitarea şi pregătirea pentru piaţa muncii a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, cât şi sensibilizarea potenţialilor angajatori cu privire la un segment al forţei de muncă disponibile, pe care au tendinţa de a-l ignora.

În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 apelează la firmele care activează în Regiunea Bucureşti – Ilfov pentru a completa un scurt chestionar, cu rolul de sondare a direcţiilor şi oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii a categoriilor sociale defavorizate.

Rezultatele acestui studiu vor servi la selectarea cursurilor de pregătire profesională destinate persoanelor defavorizate şi vor permite alcătuirea unui profil al serviciilor de consiliere vocaţională ce le vor fi acordate.

Rezultatele de până acum ale studiului arată că firmele din Regiunea Bucureşti-Ilfov sunt interesate să angajeze persoane defavorizate în domenii de activitate diverse precum: spălător auto, agent de curăţenie, îngrijitor copil, operator PC sau ajutor de bucătar.

De asemenea, managerii s-au arătat interesaţi să beneficieze, alături de facilităţile legale acordate de stat, de următoarele servicii oferite gratuit de DGASPC Sector 6 firmelor care angajează persoane în pericol de marginalizare: cursuri de dezvoltare profesională, organizare de evenimente, medicina muncii, consiliere psihologică sau recuperare medicală.

Chestionarul adresat firmelor private din Regiunea Bucureşti – Ilfov poate fi accesat la adresa web https://goo.gl/Bf9xt2.

Versiune audio

 

Intrati in sectiunea audio a siteului unde puteti asculta materialele publicate. Fiecare material poate fi activat prin simpla apasare a butonului play.

 

Mai mult...