
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 anunță persoanele cu dizabilități, care au domiciliul în regiunea București-Ilfov, că pot urma cursurile de operator introducere, validare și prelucrare date.
Pe 11 aprilie 2017 a debutat cursul gratuit de florar decorator care a reunit 12 învăţăcei din rândul persoanelor cu dizabilităţi, regiunea Bucureşti-Ilfov. Pe parcursul celor 360 de ore, cursanţii vor dobândi competenţe în ceea ce priveşte lucrul cu florile şi vor demonstra, cum un simplu aranjament floral, poate deveni operă de artă.
Cursurile gratuite sunt organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi se adresează persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc o reconversie profesională. Schimbarea carierei şi alegerea unui nou domeniu de activitate poate părea un demers dificil, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are o dizabilitate. De aceea, cursanţii vor primi pe lângă orele de consiliere vocaţională şi suport emoţional, iar după obţinerea diplomei de calificare, absolvenţii vor fi recompensaţi cu suma de 400 de lei.
În luna martie 2017, s-a dat startul cursurilor gratuite de brutar.
Brutarul este reprezentantul uneia dintre cele mai vechi meserii din lume, el pune şi o fărâmă de suflet în fiecare pâine pe care o plămădeşte.
Pâinea hrănitoare pe care o aşezăm pe masă este rodul tradiţiilor înaintaşilor noştri, iar cele 12 persoane cu dizabilităţi care urmează cursurile de brutar sunt încrezătoare că vor duce mai departe secretele acestui aliment esenţial.
Persoanele cu dizabilităţi şi femeile victime ale violenţei domestice, cu domiciliul legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov, primesc o şansă la viaţă independentă şi integrare pe piaţa muncii, prin intermediul cursurilor de calificare profesională organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în cadrul Proiectului “Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenţei în familie şi persoanele cu dizabilităţi”.
Peste 500 de persoane care aparţin grupurilor vulnerabile vor beneficia, anul acesta, de cursuri gratuite de calificare, în vederea integrării pe piaţa muncii.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi informează pe toţi cetăţenii interesaţi, cu domiciliul în regiunea Bucureşti-Ilfov, cu studii medii, care aparţin grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, femei, persoane cu dizabilităţi, victime ale violenţei în familie, tineri care părăsesc sistemul de protecţie, familii monoparentale sau cu mai mult de 2 copii) că pot suna la numerele de telefon: 0725.600.783 şi 0725.600.839 pentru a afla mai multe detalii referitoare la cursul gratuit pe care doresc să-l urmeze.
O dizabilitate poate dezvolta o abilitate pentru artă, de exemplu. Chiar dacă anumite activităţi sunt limitate, gustul pentru frumos te va ajuta să dăruieşti zâmbete. Oare un curs de florar-decorator este un motiv bun pentru o reconversie? În cadrul cursurilor vei afla cum să priveşti lumea florilor şi să înveţi să răspândeşti bucuria pe care ele o oferă.
Mâine, 15 decembrie 2016, începând cu orele 10.00, în sala de conferinţe din incinta Complexului de Servicii Sociale Floare Roşie va avea loc o întâlnire consultativă pentru identificarea nevoilor de încadrare pe piaţa muncii pentru persoanele care aparţin grupurilor vulnerabile.
Persoanele cu dizabilităţi din regiunea Bucureşti - Ilfov au parte de o veste bună!
În perioada 2016 - 2019, cei intreresaţi vor putea beneficia de un program de calificare care va presupune cursuri, activităţi de consiliere, evaluare psiho-socială şi aptitudinală, în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.
Sub sloganul ”Eu pot şi vreau să muncesc” Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 reia apelul la implicare adresat firmelor cu punct de lucru în Regiunea Bucureşti - Ilfov.
În luna februarie, Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat sustenabilitatea pentru o perioadă de trei ani a unui număr de şapte proiecte implementate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6, cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în parteneriat cu diferiţi actori sociali.